Publisert 4. februar 2000

Det nasjonale oljeselskapet i Angola, Sociedade Nacional de Combustiveis de Angola, har kunngjort et funn utenfor kysten av Angola. StatoilHydro har fem prosent andel i blokken.

StatoilHydro mener at funnet er viktig for selskapet, til tross for den lave andelen i blokk 15/06.

– Dette gir oss mulighet til å utvide vår kunnskap om dypvannsreservoarene i Angola, sier letedirektør Tim Dodson i StatoilHydro, i en pressemelding.

Dodson mener at grundig forståelse for dypvannsreservoarene er kritisk for at selskapet skal ha fortsatt vellykket aktivitet i Angola. Etter hvert vil selskapet bevege seg mer i retning av utfordrende letemål som kan gi nye volumer rundt potensielle produksjonssentre i blokkene 15, 17 og 31, i tillegg til blokk 4 og 15/06, melder StatoilHydro.

– Så langt i år er det oppdaget hydrokarboner i seks av elleve brønner i Angola som vil bidra til produksjon. Jeg er svært fornøyd med disse resultatene, og jeg er overbevist om at dette produktive bassenget vil fortsette å levere betydelige volumer til StatoilHydro i mange år framover, sier Dodson.

Funnet i blokk 15/06 overgikk forventningene før boring, og i produksjonstesting har brønnen produsert olje på et nivå tilsvarende 6.500 fat olje per dag. Det gir potensial til å bli det største funnet i blokk 15/06 så langt.

Eni har eierandel på 35 prosent i blokk 15/06 og er operatør, mens Sonangol E &P er konsesjonshaver. øvrige rettighetshavere er Sonangol Pesquisa e Producao (15 prosent), SSI Fifteen Limited (20 prosent), Total (15 prosent), Falcon Oil Holding Angola (5 prosent), Petrobras (5 prosent) og StatoilHydro (5 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger