Publisert 4. februar 2000

Lundin har inngått en farm in-avtale om flere lisenser i området rundt Luno med StatoilHydro. I tillegg har de to selskapene besluttet å bytte riggtider.

StatoilHydro får 30 prosent av lisensene 359 og 410 samt 10 prosent i lisens 409 i området rundt Luno. Lisensene ligger ikke så langt fra anleggene Sleipner og Grane, som begge er operert av StatoilHydro. Til gjengjeld vil StatoilHydro ta seg av kostnader knyttet til et program for skyting av 3D-seismikk i lisensene 359 og 410 samt en brønn i hver av de to lisensene. Lundin vil fortsatt være operatør i de tre lisensene.

I tillegg til lisensbyttet har de to selskapene blitt enige om å bytte bore-slots på to rigger. Lundin får muligheten til å bruke to bore-slots på en rigg i Barentshavet, i bytte mot to slots i Nordsjøen.

– Vi er veldig glad for å få jobbe med StatoilHydro i området rundt Luno. Vi tror, i etterkant av Luno-funnet, at området har potensial for å bli et stort produksjonsområde på norsk kontinentalsokkel. Denne transaksjonen sikrer et samarbeid om de viktigste lisensene i området for å sikre en riktig utvikling av området, sier Ashley Heppenstall, administrere direktør i Lundin, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger