Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har fått tillatelse av EU-kommisjonen til å kjøpe bensinstasjonkjeden Jet i Skandinavia. Dermed må selskapet selge svenske Hydro-stasjoner.

StatoilHydro får beholde 194 av de 274 Jet-stasjonene, som nå eies av ConocoPhillips. EU-kommisjonen krever at 80 stasjoner, 40 i Norge og 40 i Sverige, blir solgt for å unngå for stor markedskonsentrasjon. I tillegg vil StatoilHydro selge 118 Hydro-stasjoner i Sverige som en del av prosessen.

– Dette har vært en lang prosess, og StatoilHydro og ConocoPhillips har samarbeidet med kommisjonen for å fine en god løsning, sier administrerende direktør i StatoilHydro Energy & Retail Jacob Schram.

Schram betegner StatoilHydros innmarsj i Jet-kjeden som et viktig skritt i retning av å styrke StatoilHydros dekning av selvbetjeningsstasjoner.

– Etter min mening har vi lykkes i å oppnå et gunstig resultat. Transaksjonen er et viktig element i vårt arbeid mot å bli det ledende drivstoffselskapet i Skandinavia Og, ikke minst, dette setter oss i en bedre posisjon til å tilfredsstille kundenes ønsker i selvbetjeningssegmentet, sier Schram i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger