Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro strekker seg langt for å understreke lokale ringvirkninger ved oljevirksomhet i Nord-Norge. En ny kontraktstrategi innen vedlikehold og modifikasjoner skal gi muligheter for småbedrifter i nord.

Under et folkemøte i Svolvær i dag la konsernsjef Helge Lund fram sine argumenter for ringvirkninger i nord.

– Jeg kan ikke love noe antall arbeidsplasser eller størrelse på lokale inntekter. Men vi skal bruke vår efaring og kompetanse for å sikre at lokalt næringsliv får størst mulig del av verdiskapningen, sa Lund under møtet.

Lund informerte blant annet om en ny kontraktstrategi innen vedlikehold og modifikasjoner som skal være særlig relevant for oljevirksomheten i nord, ifølge en pressemelding fra StatoilHydro.

StatoilHydro vil sette krav om at leverandører som skal få kontrakter må ha et lokalt kontor med prosjekteringskapasitet i nærheten av StatoilHydros driftsenheter.

I tillegg vil StatoilHydro redusere størrelsen på noen kontrakter, slik at det også åpnes for leveranser fra mindre selskaper. Det vil også åpnes for at mindre selskaper kan gå sammen i allianser og levere anbud sammen.

– Dette er vårt industrielle svar på forventningene om lokale ringvirkninger. Det er nå opp til bedrifter i nord å finne samarbeidsformen som gjør at dere kan konkurrere om disse kontraktene, sa Lund.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger