Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro anslår å øke olje-og gassproduksjonen til 2,2 millioner fat per dag i 2012. Administrerende direktør Helge Lund har all grunn til å smile.

GETTIN’ JIGGY: StatoilHydrosjef Helge Lund.
(Foto: MAGNUS VåGEN BIRKENES)

Ett år etter StatoilHydro-fusjonen fastslår Lund at sammenslåingen har vært en suksess, og veksten er sunn. Selskapet anslår å ha en produksjonsvekst fra 1,9 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2008 til 2,2 millioner i 2012, ble det kjent på en pressekonferanse i Stavanger mandag.

– Vi har 12 prosjekter på gang, 71 letebrønner og 39 funn er gjort siden fusjonen, sa konsernsjef Lund i pressekonferansen mandag.

– Sammenslåingen har ført til at vi utfyller hverandre gjennom kunnskap og erfaring. Jeg er stolt av måten organisasjonen og folk har taklet integreringsprosessen, sa Lund.

Satser internasjonalt
Lund fortalte også at sammenslåingen var en del av selskapets strategi om å konkurrere på de internasjonale markedene. Shtokman og Peregrino var to av prosjektene Lund trakk frem under pressekonferansen.

Tross politiske spenninger i det russiske olje- og energimarkedet etter krigen med Georgia, har StatoilHydro ingen planer om å kutte samarbeidet med russerne, og det statlig eide selskapet Gazprom.

– Det er politiske aspekter vi må tenke på i hvert eneste land vi går inn i, svarte Lund på spørsmål om selskapet ser problemer med et russisk samarbeid.

– Nå fokuserer vi energien vår på å modne Shtokman-prosjektet. Vi har ikke bestemt noe om videre samarbeid med Gazprom, fortsatte Lund. StatoilHydro skal bestemme neste år om de vil gå videre med Shtokman-samarbeidet.

Røft marked
Lund snakket om et røft marked, og en global oljeindustri som møter en økt ubalanse mellom etterspørsel og forsyning.

– Det er et røft marked der ute. Det er flaskehalser i service sektoren både når det gjelder utstyr og menneskelig kapasitet. Konsekvensene er en hurtig økning av kostnader, konkluderte Lund.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger