Publisert 29. april 2008

Korrupsjonsjegerne i Transparency International har gått oljeselskapene etter i sømmene, og blant dem som kommer best ut er norske StatoilHydro.

NTB

Nyheten nådde StatoilHydro i Norge i morgentimene, og ble godt mottatt.
– Vi har som målsetting å være et åpent selskap og har gjennom en årrekke arbeidet for å fremme økt åpenhet i internasjonal oljevirksomhet. Derfor er det spesielt hyggelig for oss å få en positiv tilbakemelding, sier informasjonssjef Gisle Johanson i StatoilHydro til NTB.

Transparency International har gransket over 40 ledende olje- og energiselskap. Deretter rangeres selskapene blant annet etter kriteriene Johanson nevner: Hvor åpne de er om egen virksomhet og hvor mye de gjør for å bekjempe korrupsjon.

På toppen av lista troner Shell, brasilianske Petrobras, StatoilHydro og Petro-Canada, mens amerikanske ExxonMobil, russiske Lukoil og kinesiske CNOOC kommer verst ut.

– Informasjon er helt avgjørende. Det sivile samfunn må få informasjon om hvor inntektene kommer fra og går til, sier Juanita Olaya i Transparency International.

– De som kommer best ut, blant dem noen av verdens største selskap, framstår som rollemodeller for hele industrien. Den store graden av åpenhet disse selskapene viser, er et bevis på at hemmeligholdelse både er moralsk og kommersielt uforsvarlig, heter det i rapporten.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger