Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro skal skille ut ledelsen av konsernets venture-aktiviteter innen teknologi til et eget forvaltningsselskap ved navn Energy Capital Mangement AS.

ARNE FRøYLAND:Leder for Statoil-
Hydros nye forvaltningsselskap.
(Foto: STATOILHYDRO)

Det nye selskapet skal ledes av Arne Frøiland som er tidligere direktør i StatoilHydro Corporate Venture. I følge en pressemelding fra StatoilHydro representerer dette en ytterligere satsing på venturekapital som et verktøy for å få tilgang til ny teknologi som kan støtte StatoilHydros totale teknologistrategi og utnytte dagens eierposisjoner i venturesektoren.

Forvaltningsselskapet skal eies av StatoilHydro og ledelsen, og tar sikte på å etablere et nytt fond, Fond II, som skal etableres ved å invitere et begrenset antall investorer.

– Det nye forvaltningsselskapet vil dra fordel av relasjonen til StatoilHydro, både gjennom muligheter til pilotprosjekter og økt tilflyt av investeringsmuligheter. Forvaltningsselskapet vil også være en foretrukket partner for StatoilHydro når det gjelder investeringer i venturefond, sier Frøiland.

Energy Capital Management vil umiddelbart starte arbeidet med å få inn investorer og etablere Fond II. Selskapet tar sikte på en eierandel på 25-40 prosent for StatoilHydro.

– Målet er at størrelsen på det nye fondet skal være mellom en halv og en milliard kroner. Vi vil invitere noen få kvalitetsinvestorer til å delta. Forvaltningsavtalen for dette fondet vil ta utgangspunkt i standardvilkår for ventureindustrien, fortsetter Frøiland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger