Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har en fem prosents andel i et nytt oljefunn utenfor kysten av Angola. Under produksjonstesten nådde brønnen et nivå på 6.500 fat olje per dag.

– Så langt i år er det oppdaget hydrokarboner i seks av elleve brønner i Angola som vil bidra til produksjon. Jeg er svært fornøyd med disse resultatene, og jeg er overbevist om at dette produktive bassenget vil fortsette å levere betydelige volumer til StatoilHydro i mange år framover, sier letedirektør i StatoilHydro, Tim Dodson, i en pressemelding.

Det er Eni som er operatør i blokk 15/06 i Angola, men en andel på 35 prosent. Det angolanske selskapet Sonangol er konsesjonshaver. StatoilHydro er med på rettighetshaverlaget med en andel på fem prosent.

En lav eierandel til tross, Dodson definerer likevel området som en viktig satsning for StatoilHydro og mener at funnet i brønnen Cabaça Norte-1 gir selskapet mulighet til å utvide kunnskapen om dypvannsreservoarer i Angola.

– En grundig forståelse av dypvannsreserovarer er kritisk for fortsatt vellykket letevirksomhet i Angola, etter hvert som vi beveger oss i retning av mer utfordrende letemål som kan gi nye volumer rundt potensielle produksjonssentre i de produktive blokkene 15, 17 og 31, i tillegg til blokk 4 og 15/06.

StatoilHydro har hatt virksomhet i Angola i 17 år, og deltar i ni produserende felt som til sammen gi selskapet en daglig egenproduksjon på 200.000 fat olje, opplyses det.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger