Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro melder at en ny rapport viser at det ikke er påvist skader på miljøet etter Statfjord-utslippet i desember i fjor.

NORGES NEST STøRSTE OLJELEKKASJE: Statfjord.
(Foto: STATOILHYDRO)

Utslippet var det nest største i Norgeshistorien, men nå melder StatoilHydro at en rapport utarbeidet i samarbeid med SINTEF, Havforskningsinstituttet og Norsk institutt for naturforskning viser at utslippet ikke har ført til påvisbare miljøskader.

Rapporten konkluderer med at 25 prosent av oljen fordampet, mens resten ble brutt ned av havets egne bakterier, melder StatoilHydro.

– På grunn av mye bølger og vind ble oljen pisket fort ned i havet. Værforholdene var på vår side, og naturen ordnet opp selv, sier Hanne Jorun Storhaug Ervik, prosjektleder for undersøkelsen i StatoilHydro.

Blant annet har det blitt tatt målinger fra fisk som er fanget i Nordsjøen i desember og januar, og disse viser ikke spor av olje.

– Det er derfor ikke grunnlag for å si at utslippet har ført til forringet kvalitet på filet i fisk fra Nordsjøen, sier Bjørn Einar Grøsvik ved Havforskningsinstituttet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger