Publisert 3. mars 2008

StatoilHydro har inngått langsiktig avtale med Algeries statlige olje- og gasselskap Sonatrach om mottak av flytende naturgass (LNG) til USA.,
Sonatrach og StatoilHydro har undertegnet en avtale om et langsiktig samarbeid på Cove Point-terminalen den amerikanske østkysten for mottak av flytende naturgass (LNG) til USA.

Det melder StatoilHydro lørdag.

Avtalen innebærer at Sonatrach får en kapasitetstilgang for regassifisering på 2 milliarder kubikkmeter per år på terminalen i en periode på 15 år.

Kilde: StatoilHydro

StatoilHydro skal ifølge avatalen også kjøpe 1 milliard kubikkmeter LNG per år som leveres til Cove Point-terminalen fra 2009 til 2014.

– Avtalen er et viktig bidrag for å sikre forsyningen til kapasitetsutvidelsen på Cove Point, samtidig som den styrker StatoilHydros tilstedeværelse i USA, sier Rune Bjørnson, konserndirektør for Naturgass i StatoilHydro.

Cove Point-terminalen på den amerikanske østkysten er et mottaksanlegg for gass. Her blir flytende naturgass (LNG) omdannet til salgsgass.

Mottaksterminalen blir nå utvidet. StatoilHydro får etter utvidelsen tilgang til en mottakskapasitet på rundt 10 milliarder kubikkmeter gass per år fra 2009.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger