Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro og Statkraft går nå sammen om å bygge ut en offshore vindpark utenfor kysten av Norfolk i Storbritannia. Vindparken blir den største i selskapenes portefølje.

Vindparken har fått navnet Sheringham Shoal, og skal bestå av 88 turbiner spredt utover et område på 35 kvadratkilometer. Disse vindmøllene skal til sammen ha en kapasitet på 315 megawatt, og starte produksjon i 2011. Den årlige produksjonen er forventet å være 1,1 terrawattimer, nok til å forsyne rundt 220.000 britiske husstander med strøm. Investeringsanslaget for prosjektet er ifølge en pressemelding fra StatoilHydro på 10 milliarder kroner.

– Det er med stor glede vi nå offentliggjør vår beslutning om å gå videre med dette betydelige prosjektet sammen med Statkraft. Vi tror at denne felles innsatsen vil skape verdier både for selskapene, for våre eiere og for samfunnet. Gradvis oppbygging av en sterkere posisjon innen fornybar energi er et ledd i StatoilHydros langsiktige strategi. Sheringham Shoal er et godt kommersielt prosjekt som viser vår målrettethet og kapasitet i så henseende, sier StatoilHydros konsernsjef, Helge Lund.

Arbeidet med å bygge vindmølleparken begynner på forsommeren.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger