Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro-leder Helge Lund ønsker at myndighetene gjenopptar debatten om oljeindustriens tilgang til den norske sokkelen.

Lund talte under en konferanse i Sandefjord med en apell til norske politikere om å revurdere oljeindustriens tilgang til de umodne områdene på den norske sokkelen, skriver Upstrem.

– Vi har ikke holdt hemmelig det fakta at vi tror de beste mulighetene er i Nordland 6 og 7, og Troms II, og vi tror fortsatt det, sa Lund.

Selskapet skal bore fem eller seks viktige brønner på den norske sokkelen i år. Etter det er selskapet tom for leteareal i de umodne områdene.

– Jeg forstår at polarisering gjør diskusjonen politisk kompleks, men det ville vært en historisk neglisjerende handling dersom industrien ikke peker ut hvilke potensialer vi ser på sokkelen. Det er nå opp til myndighetene og Stortinget å bestemme om de vil handle, sa Lund.

Lund understrekte også at StatoilHydro kommer til å holde en produksjon på rundt 1,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag over de neste ti årene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger