Publisert 7. mars 2008

StatoilHydro har gjort sitt femte funn av olje eller gass på norsk sokkel hittil i år, 175 kilometer fra land i Barentshavet.

NTB

Boringen ble utført med
«Polar Pioneer». Foto: StatoilHydro.

– Dette er positivt. Vi skal bore 35 letebrønner på norsk sokkel i år, og har gjort fire funn allerede. Det er ekstra positivt at vi gjør nye funn i Barentshavet, sier pressetalsmann for undersøkelse og produksjon i StatoilHydro, Gisle Johanson, til NTB.

Tre måneder inn i 2008 har selskapet rapportert om funn ved Grane-feltet, i Fram-området av Nordsjøen og Gamma på Haltenbanken. I tillegg er StatoilHydro partner med 50 prosents eierandel på ENIs oljefunn på Marulk.

Både gass og olje
Det var leteriggen Polar Pioner som gjorde funn av både gass og olje på det såkalte Obesum-prospektet i Barentshavet. Brønnen ble boret til et totalt dyp på 2.825 meter under havoverflaten på 364 meters vanndyp Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 228 der StatoilHydro både er operatør og 100 prosents eier.

StatoilHydro melder at det er for tidlig å anslå hvor stort funnet av olje og gass er.
– Funnet forsterker troen på å finne ytterligere forekomster i dette området, og vi har planer om å bore enda en brønn i denne lisensen i 2008, sier letesjef for norsk sokkel Tim Dodson.

Langt unna
Ifølge Gisle Johanson ligger denne letebrønnen et godt stykke unna letebrønnen som brakte funn. Avstanden til gassfeltet Snøhvit og ENIs oljefelt Goliat er så stor at det ifølge Johansen kan bli vanskelig å utnytte eksisterende strukturer dersom funnet blir utbygd en gang i framtiden.

– Men dit er det høyt opp og langt fram. Det gjenstår et omfattende arbeid i å analysere de prøvene som er tatt nå. I neste omgang må det bores en avgrensningsbrønn for å anslå størrelsen på funnet. En vurdering av utbygging ligger langt fram i tid. Men det er uansett positivt å ha gjort funn her, sier Johanson til NTB.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger