Publisert 4. februar 2000

Sonangol og BP har gjort et oljefunn på stort havdyp i blokk 31 utenfor kysten av Angola. Det er gode nyheter for StatoilHydro også. Selskapet har en andel på 13,33 prosent i blokken.

Funnet, som har fått navnet Tebe, ble boret på 1.752 meters havdyp til en samlet dybde på 3.325 meter under havoverflaten, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

Tebe-funnet ligget i den sørlige delen av blokk 31, om lag tolv kilometer sørøst for Hebe-funnet og rundt 350 kilometer nordvest for Luanda.

Brønntesting har bekreftet at reservoaret har kapasitet til å produsere i overkant av 5.000 fat per dag når funnet kommer i drift. I meldingen går det fram at dette er det 19. funnet som er gjort i den 5.349 kvadratkilometer store blokken.

Angola er et av de viktigste internasjonale satsingsområdene for StatoilHydro, som er partner i ni produserende felt. Over halvparten av oljen selskapet produserer utenfor norsk sokkel, eller vel 200.000 fat olje per dag, kommer i dag fra det oljerike afrikanske landet, opplyser selskapet.

Angolske Sonangol (20 prosents eierskap) er konsesjonshaver på blokk 31, og BP er operatør (26,67 prosent). I tillegg til StatoilHydro (13,33 prosent), er også ExxonMobil (25 prosent), Marathon (10 prosent) og Total-datterselskapet TEPA (5 prosent) med på laget.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger