Publisert 4. februar 2000

Professor Jan Inge Faleide ved Universitetet i Oslo har fått tildelt StatoilHydros forskningspris for 2009 for sin forskning på den geologiske utviklingen av Norskehavet, Barentshavet og Polhavet.

– Faleides arbeid har tilført StatoilHydro og letemiljøet en betydelig kunnskapsbase om nordatlantisk og arktisk geologi, sier sjefforsker innen geofysikk i StatoilHydro, Lasse Amundsen, i en pressemelding.

Jan Inge Faleide har de senere år hatt hovedansvaret for store forskningsprosjekt som omfatter utforskning av kontinentalmarginer. Fokuset hans er nå rettet mot Barentshavet som petroleumsprovins.

Ifølge StatoilHydro er Faleide en høyproduktiv professor som har klart det kunststykke å balansere akademisk forskning på høyt internasjonalt nivå med et nært samarbeid med petroleumsindustrien – i tillegg til å veilede 49 hovedfagsstudenter og 19 doktorgradsstudenter.

– Jeg er takknemlig og føler meg beæret over å bli tildelt StatoilHydros forskningspris, og tar det som et tegn på at vi driver god og relevant petroleumsgeologisk og geofysisk forskning, sier Faleide i meldingen

Prisen, som ble etablert i 1991, består i 200.000 kroner og et kunstverk av Håkon Bleken. Faleide fikk tildelt prisen under Technoport Awards i Trondheim 12. oktober.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger