Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro melder at de har avbrutt anskaffelsesprosessen for å leie inn en ny rigg til norsk sokkel på grunn av høye riggrater.

Forespørsel om ny rigg ble sendt ut i sommer, og gjaldt både halvt nedsenkbare og oppjekkbare rigger. Tilbudsfristen utløp 25. august, og da hadde selskapet mottatt 28 riggtilbud. På grunn av finanskrisen har alle disse blitt for dyre, mener selskapet.

– Siden forespørselen gikk ut og frem til i dag har finanskrisen ført til økt usikkerhet i verdensøkonomien, noe som blant annet har resultert i et fall i oljeprisen på over 60 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

Dermed ba StatoilHydro om oppdaterte tilbud fra de 15 leverandørene som stod bak riggtilbudene. Nå er de oppdaterte tilbudene kommet inn og evaluert, og selv om prisene har gått ned, synes ikk StatoilHydro at reduksjonen er stor nok.

– Til tross for reduksjon på tilbudte priser er det fortsatt et betydelig gap mellom tilbudene og forventningene vi har til rater. Vi har derfor besluttet å terminere anskaffelsesprosessen, sier Anders Opedal, direktør for anskaffelser i StatoilHydro.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger