Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro, som har interesser i flere felt i Libya, har ikke fått noen formell henvendelse fra myndighetene om eventuell nasjonalisering av oljeindustrien i landet.,

IKKE FåTT BESKJED: Pressetalskvinne i
StatoilHydro, Mari Dotterud, forteller at
selskapet ikke har fått formell beskjed om
nasjonalisering fra myndighetene i Libya.
(Foto: HARALD PETTERSEN / STATOILHYDRO)

Muammar al-Gaddafi har lansert et forslag om å nasjonalisere oljeindustrien i Libya og la oljepengene tilfalle folket direkte . Saken skal behandles av landets Folkekongress i begynnelsen av mars, og kan potensielt føre til at alle oljeprosjekter med utenlandske selskaper involvert blir nasjonalisert. Det rammer i tilfelle rundt 40 oljeselskaper som er tilstede i landet, blant annet StatoilHydro. Det norske selskapet har produksjon fra to felt i Libya, Mabruk og Murzuq.

– Ikke offisielt
Mari Dotterud, pressetalskvinne for internasjonal leting og produksjon hos StatoilHydro, forteller at selskapet har fått få signaler fra myndighetene i landet.

– Vi har ikke blitt kontaktet offisielt av myndighetene. Vi følger situasjonen nøye, og har ikke fått noen formell informasjon fra myndigheten i landet, forteller hun til Oilinfo.

Erfaring
Dotterud forteller at selskapet har erfaring fra andre land som har nasjonalisert oljeindustrien, og at selskapet har en langsiktig strategi for satsingen i det nordafrikanske landet.

– Vi vil vurdere situasjonen fortløpende. Hva en eventuell nasjonalisering vil bety må vi vurdere, men vi har som sagt ikke hatt noen formell kontakt med myndighetene angående den eventuelle nasjonaliseringen, presiserer Dotterud overfor Oilinfo.

StatoilHydro hadde i 2007 en produksjon på til sammen 5.800 fat oljeekvivalenter per dag fra sine felt i Libya. I tillegg ble selskapet i 2005 tildelt operatørskap for lisensene Cyrenaica 94 og Kufra 171.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger