Publisert 4. februar 2000

Styremedlem Kurt Anker Nielsen i StatoilHydro-styret går av i protest mot Olje- og energidepartementets håndtering av saken om nytt navn til selskapet. – Lite profesjonelt, sier han.,

TREKKER SEG: Styremedlem Kurt Anker Nielsen
i StatoilHydro er lei av Olje- og
energidepartementet.
(Foto: TROND A. ISAKSEN / STATOILHYDRO)

Anker Nielsen satt opprinnelig i styret for Norsk Hydro, og har sittet i styret i det fusjonerte selskapet siden Statoil og Hydros krefter ble forent. Han mener Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har tvunget styret til å velge Statoil som navn, uten å gi noen god begrunnelse for valget.

– Jeg går fordi olje- og energiministeren, etter min vurdering gjennom sitt fullstendig ubegrunnede krav til nytt navn, har tvunget styret til å ta en beslutning hvor man blir tvunget til å bruke navnet Statoil. Det reduserer aksjonærenes mulighet for fremtidig vekst og ministerens navnevalg kommer uten begrunnelse eller relevans for selskapets strategi, sier Kurt Anker Nielsen til Dagens Næringsliv.

Han sier videre at departementet har oversett det arbeidet styret har gjort i halvannet år.

– Det er ikke greit å be om noe på en generalforsamling, og så si at man ikke vil se resultatet, og så trekke en beslutning som ikke har relevans for selskapets strategi. Det er ikke en måte å oppføre seg på som aksjonær uansett om man har 7 eller 70 prosent. Hvis den største aksjonæren hadde endret mening, så hadde det vært rimelig å sende ut en melding til alle aksjonærer om det – til hele samfunnet – og sagt at man har endret mening. Så visste alle at det ikke var styret som hadde endret mening, men det har man heller ikke vært moden nok til å gjøre, sier Anker Nielsen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger