Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro svarer på kritikken fra Petroleumstilsynet om størrelsen på Oseberg C-utslippet i forrige uke.,Petroleumstilsynet (Ptil) gikk i går kveld ut og kritiserte StatoilHydro for å bagatellisere utslippene fra Oseberg C-plattformen i forrige uke.

SLåR TILBAKE: Kommunikasjonsdirektør Ola
Morten Aanestad. (Foto: OILINFO)

– Dette var en svært stor gasslekkasje. Det er en hendelse som vi ser veldig alvorlig på. Den kan vise seg å komme inn helt i toppen av de gasslekkasjene vi har hatt på norsk sokkel, sa Petroleumstilsynets pressetalskvinne Inger Anda til TV2 i går kveld.

Tilsvar
Nå svarer StatoilHydro på kritikken fra sikkerhetsmyndighetene:

– Dette var en gasslekkasje som foregikk over veldig kort tid, og når vi uttalte oss til media samme dag som lekkasjen fant sted, baserte vi oss på den kunnskapen vi hadde der og da, og den kunnskapen var at lekkasjen ikke var stor, sier StatoilHydros kommunikasjonssjef Ola Morten Aanestad til Oilinfo.

Informasjonen StatoilHydro gikk ut med kom fra plattformen, og var basert på at det kun tok få minutter før lekkasjen var stanset, og at situasjonen raskt ble normalisert for de ansatte på plattformen.

Dagen etter fikk StatoilHydro ny informasjon om utslippets omfang, uten at det ble sendt ut noen pressemelding eller lignende.

– Vi gikk ikke proaktivt ut for å fortelle om omfanget, selve beredskapshendelsen var over, men myndighetene har selvfølgelig fått nøyaktig og detaljert dokumentasjon, forteller Aanestad.

Viktig med god informasjon
Inger Anda hos Ptil vil ikke uttale seg spesielt om StatoilHydros informasjonshåndtering, men understreker på et generelt grunnlag viktigheten av åpenhet rundt slike hendelser som dette.

– Det er veldig viktig at alle impliserte parter er etterrettelige med sin informasjon, og det er viktig med en troverdig informasjonsutøvelse, sier Anda til Oilinfo.

– Dere i StatoilHydro har hatt flere uhell på norsk sokkel den siste tiden, også på Oseberg. Hvordan kan dette påvirke deres planer om å få åpnet opp for mer leting i Barentshavet?

– Det er en helt annen diskusjon, sier StatoilHydros Aanestad til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger