Publisert 28. juli 2008

StatoilHydro trekker seg fra prosjekteringsgruppen for gassrør til Grenland. Prosjektet er ikke modent nok for detaljplanlegging, mener selskapet ifølge Telemarksavisa.,Petro.no

Selskapet vil kun være en mulig selger av gass inn i røret og ikke være medspiller i den videre planleggingen, opplyser Telemarksavisas nettutgave.

Skanled-partnerskapet, bestående av 13 industriselskaper, har besluttet å gå i gang med forprosjekteringen av et gassrør til Grenland som kan gi grunnlag for en endelig investeringsbeslutning i oktober 2009.

– Det oppsiktsvekkende er at StatoilHydro nå trekker seg fra prosjekteringsgruppa fordi de mener prosjektet ikke er modent nok for detaljplanlegging. Selskapet ønsker kun å være en mulig selger av gass inn i røret og ikke være medspiller i den videre planleggingen, skriver avisen.

Thor Lohne, direktør for økonomi og kommersiell utvikling i Gassco bekrefter overfor avisen at StatoilHydro ikke lenger vil være med i gruppa som bearbeider prosjektet.

– Vi har valgt et annet selskap som skal støtte oss i prosjekteringen, men jeg kan foreløpig ikke fortelle hvem det er, sier Lohne. Han ønsker å avdramatisere StatoilHydros uttreden og sier konsernet heretter kun vurderer å være selger av gass inn Skanled.

Lohnes avdramatisering av StatoilHydros fratreden i prosjekteringsgruppa deles ifølge avisen ikke av lokale olje- og gassmiljøet i Grenland som opplever StatoilHydro for å være mot Skanled-prosjektet, og frykter at selskapet vil motarbeide rørprosjektet i departementene.

Prosjektet er avhengig av gassleveranse fra StatoilHydro. I Grenland spekuleres det nå om selskapet greier å få samme pris i det norske markedet som i Europa. Dersom leveransene inn i Skanled ikke er økonomisk fornuftig for StatoilHydro, vil konsernet ikke forsyne røret med gass, og da er prosjektet dødt, konkluderer avisen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger