Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har inngått avtaler med to flyselskapkonsortium i tillegg til hele 14 individuelle selskaper. Til sammen har selskapet dermed avtaler med hele 26 flyselskap over hele verden.

Avtalene har en årlig nettoverdi på rundt 900 millioner kroner, og avtalene har en samlet verdi, inkludert forlengelsesopsjoner, på rundt 4 milliarder kroner.

ANSATTE FåR FLY MED ICELANDAIR: Og 25
andre flyselskap. (Foto: ICELANDAIR)

– Avtalene innebærer at StatoilHydro sparer store beløp, noe som er et viktig bidrag når reisekostnadene skal reduseres i konsernet, sier Trygve Takle Pedersen, leder for Travel Management i StatoilHydro, i en pressemelding.

Mer enn SAS
Tidligere i uken skrev vi om avtalen som StatoilHydro har inngått med SAS , verdt 3 milliarder kroner. Nå viser det seg at denne avtalen bare var toppen av isfjellet.

StatoilHydro har nemlig inngått avtaler med til sammen 26 flyselskaper, som alle sammen vil gjelde fra 1. februar. I SAS-avtalen inngår alle Star Alliance-medlemmene, det vil si SAS, Widerøe, Lufthansa, Air Canada, BMI (British Midland), Air China, Austrian Airlines, Turkish Airlines og TAP Portugal. Den avtalen har en vargihet på tre år, en årlig nettoverdi på 700 millioner kroner og en total verdi, inkludert forlengelsesopsjoner, på hele 3,5 milliarder kroner.

I tillegg til dette har selskapet også inngått en avtale med sammenslutningen Sky Team, som inkluderer Air France, KLM og Northwest Airlines. Den avtalen er toårig, har en årlig nettoverdi på 140 millioner kroner, og har en samlet verdi på 280 millioner kroner.

Individuelt
På toppen av dette, har StatoilHydro inngått individuelle avtaler med British Airways, Continental Airlines, Virgin Atlantic, Norwegian, Malmø Aviation, Czech Airlines, Qatar Airways, Icelandair, Finnair, Air Baltic, Vildanden, Brussel Airlines, Aeroflot og Malaysia Airlines.

– Vi har innhentet mange tilbud for å sikre oss konkurransedyktige priser og fleksible løsninger. Dette er avtaler som bedre vil dekke reisemønsteret til selskapet og gi de reisende flere alternativer, sier Trygve Takle Pedersen, leder for Travel Management i StatoilHydro.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger