Publisert 23. august 2006

Statsrådene Liv Signe Navarsete (Sp) og Helen Bjørnøy (SV) bidro med gledesytringer og rosende ord da Statoil onsdag åpnet Norges første tankstasjon for hydrogenbiler.

NTB

Foto: Statoil

Hydrogenstasjonen, som ligger på Forus i Stavanger, ble offisielt åpnet av samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Hun påpekte at denne begivenheten i praksis også markerer starten på det nasjonale prosjektet Hydrogenvegen – HyNor – som kom i gang i juni i år.

– Prosjektet er et godt eksempel på samarbeid mellom myndigheter, organisasjoner, forskningsmiljøer og næringsliv, sa Navarsete.

Statoils nye tankstasjon på Forus framheves som et viktig skritt på veien for å gjøre hydrogen tilgjengelig som drivstoff. Målet for utviklingsprosjektet HyNor er at det innen 2009 skal være mulig å tanke og kjøre hydrogenbil hele veien mellom Stavanger og Oslo.

Fra miljøvernminister Helen Bjørnøy kom gratulasjoner og følgende betraktninger:

– Det er svært positivt at Statoil åpner Norges første hydrogenstasjon på Forus. Veisektoren bidrar med betydelige utslipp av klimagasser. Det er derfor viktig med tiltak for å redusere utslippene. Utvikling av hydrogenbiler og tilrettelegging for disse er viktige tiltak for å sikre en mer miljøvennlig samferdselssektor.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger