Publisert 4. februar 2000

Cairn Energy har sikret seg enda en rigg til boring utenfor Grønland. «Stena Don», som fram til nå har vært på kontrakt med Statoil.

«Stena Don» har vært på kontrakt med Statoil fram til desember i fjor, og drevet produksjonsboring i området rundt Heidrun, Norne og åsgard. Men i andre halvdel av 2010 skal riggen til Disko West-området vest av Grønland for å bore letebrønner for Cairn Energy.

Boresesongen i området er fra juni til oktober, og «Stena Don» kommer i tillegg til «Stena Forth», som også skal bore for selskapet utenfor Grønland.

– At vi nå sikrer en til rigg for boring utenfor Grønland øker vår operasjonelle kapasitet og fleksibilitet. Vi kan nå se fram til å bore fire letebrønner i det tidligere uutforskede Baffin Bay-bassenget offshore Disko West senere i år, sier Mike Watts, viseadministrerende direktør i Cairn Energy, i en pressemelding.

– Fremgangen i leteaktiviteten utenfor vestksyten gir oss også fleksibilitet til å inkludere tidligere uutforskede basseng utenfor sørkysten av Grønland i våre fremtidige boreplaner, fortsetter han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger