Publisert 4. februar 2000

Stena Drilling får hard kritikk av Industri Energi, som sier at riggselskapet vil bytte ut sine norske ansatte med østasiatisk arbeidskraft.

JøRN ERIK BøE:ønsker ikke Stena Drilling velkommen
tilbake til Norge. (Foto:ARILD THEIMAN, INDUSTRI
ENERGI)

Stena Drillings siste rigg som opererte på norsk sokkel, «Stena Don», er nå på vei mot Grønland hvor den skal bore for det skotske oljeselskapet Cairn Energy.

I den forbindelse sendte Stena Drilling ut oppsigelsesvarsel til de 182 ansatte på «Stena Don», og selskapet bestemte seg for å legge ned virksomheten i Norge.

Stena Drilling oppfordret de ansatte til å søke om nye jobber i Stena Drilling, men nå har riggselskapet besluttet å bytte ut flere av mannskapet med billig østasiatisk arbeidskraft.

Fagforbundet Industri Energi raser mot riggselskapet, og sier de viser sitt sanne ansikt.

– Vi hadde rett i vår vurdering av Stena Drilling, og ønsker ikke selskapet velkommen tilbake til Norge, sier forbundssekretær i Industri Energi, Jørn Erik Bøe på Industri Energis nettside.

Mannskapet om bord «Stena Don» ble informert om selskapets beslutning om å leie inn billig arbeidskraft for et par uker siden. Nå står flere av dem uten jobb.

– Det er den såkalte junior besetningen som blir byttet ut på riggen, som består av dekksarbeidere og boredekksarbeidere. Totalt gjelder det rundt 25 personer som nå er arbeidsledige, sier Bøe til Petro.no

Bøe sier at Stena Drilling i lenger tid har vært motstander mot å følge norske lover og regler. Når selskapet først etablerte seg i Norge i 2000, nektet de å forholde seg til norske arbeidssystemer.

– Vi måtte gå til riksmeklingsmannen for å få ordnet opp i forholdene. Når selskapet hadde vært i Norge i fire år, gikk de lei av sine tillitsvalgte og ville kvitte seg med disse, forklarer Bøe til Petro.no. Industri Energi måtte da bruke sin makt som et sterkt fagforbund for å presse selskapet til å holde seg til norske standarder.

Han sier det er ledelsen sentralt i Aberdeen som er vanskelige å forholde seg til, og at de viser fullstendig mangel på respekt for kultur og tradisjoner.

– Stena Drilling viser sitt sanne jeg. De bryr seg døyten om sine ansatte, fastslår Bøe.

Stena Drilling ønsker ikke å kommentere saken til Petro.no.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger