Publisert 17. januar 2006

To borerigger tilhørende Svenske Stena Drillings som arbeider på norsk sokkel kan miste tillatelse til å operere. Riggmangelen på norsk sokkel er allerede prekær.

Petroleumstilsynet (Ptil) truer nå med å trekke tilbake Samsvarsuttalelsene (SUT) til Stena Dee og Stena Don. Dersom dette skjer kan det bli ytterligere press for å sikre seg de få riggene som er godkjent for norsk sokkel.

Bakgrunnen for varselet er Ptils tilsyn gjennomført på Stena Dee i slutten av oktober 2005 og tilbakemeldingen fra Stena i et møte 6.1.2006 skriver Ptil.

– Våre funn under tilsynet er alvorlige, ikke minst med bakgrunn i tidligere gjennomførte aktiviteter mot Stena. Dette varselet om pålegg går mot selskapets styringssystem og omfatter således selskapets aktiviteter på norsk sokkel både med Stena Dee og Stena Don skriver Ptil.

Stena har tidligere fått Ptils samsvarsuttalelse (SUT) for innretningene Stena Dee og Stena Don. SUT er en uttalelse fra Petroleumstilsynet (Ptil) om at en flyttbar boreinnretnings tekniske tilstand, reders organisasjon og styringssystem er vurdert å være i samsvar med relevante krav i regelverket for petroleumsvirksomheten, jf. veiledningen til rammeforskriften § 17.

Reder har ansvar for å vedlikeholde en SUT, det vil si at han er ansvarlig for at alt det som en SUT omfatter er i samsvar med regelverket.

– Etter vårt tilsyn på Stena Dee mener vi at Stena ikke i tilstrekkelig grad innfrir vilkår og forutsetninger for samsvarsuttalelsen på området HMS-styring skriver Ptil.

.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger