Stenger gasskraftverket på Kårstø

Publisert 6. oktober 2014

Av de 32 ansatte vil kun et fåtall bli værende i sine jobber etter at anlegget er satt i preservering, som i praksis betyr at driften opphører.,På grunn av vedvarende lav driftsutnyttelse av gasskraftverket på Kårstø, besluttet styret i Naturkraft 3. oktober å endre fremtidig driftsmodus til preservering.

Naturkraft, som eies 50 prosent av Statoil og 50 prosent av Statkraft, satte i drift gasskraftverket på Kårstø i 2007. Driftsutnyttelsen av gasskraftverket har vært vedvarende lav gjennom flere år, og dagens driftsmodus påfører eierne et årlig tap på nær 100 millioner kroner, opplyser selskapet.

Styret erkjenner at utviklingen ikke har gått i retning av det som ble antatt på investeringstidspunktet, og tror ikke at anlegget vil driftes av betydning de neste 4-5 årene.

Endringen av driftsmodus vil ha store konsekvenser for de ansatte i Naturkraft. Av de 32 ansatte vil kun et fåtall bli værende i sine jobber etter at anlegget er satt i preservering.

– I tillegg til å sørge for at anlegget settes i preserveringsmodus på en sikker og effektiv måte, er vårt fokus rettet mot å håndtere de betydelige endringene og usikkerheten dette vil medføre for våre medarbeidere. De ansatte og deres organisasjoner er orientert om situasjonen, og selskapets ledelse vil nå gjennomføre drøftinger med de ansattes representanter om den videre prosessen knyttet til nedbemanningen, sier styreleder i Naturkraft Jan Alne.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger