Stenger ned produksjonen på Huldra

Publisert 3. september 2014

Plattformen ble i 2011 lagt ut for salg, men prosjektet jobber fortsatt aktivt for å få til en gjenbruksløsning av Huldra., Huldra -plattformen er den første bunnfaste Statoil-opererte installasjonen i Nordsjøen som stenges ned 3. september. Da har plattformen produsert gass og kondensat i seks år lenger enn det som var opprinnelig planlagt.

Feltet startet produksjonen 21. november i 2001. Totalproduksjonen fra feltet er 17,5 gigastandardkubikkmeter (GSm³) våtgass og utvinningsgrad er på 80 prosent.

I Huldras glansdager var produksjonen på over 11 millioner standard kubikkmeter gass og 4.000 standard kubikkmeter kondensat per dag.

Huldra var den første Statoil-opererte plattformen uten fast bemanning og har vært styrt fra Veslefrikk B-plattformen som ligger om lag 16 kilometer unna. Drifts- og vedlikeholdsoppgaver på Huldra har gjort det nødvendig å ha tidvis bemanning på installasjonen.

Muligheter for gjenbruk av plattformen
Huldra avviklingsprosjekt har pågått i noen år for å utrede konsept, planer og konsekvenser ved avviklingen. Prosjektet har vurdert mulighet for gjenbruk av plattformen i stedet for opphugging, og plattformen ble i 2011 lagt ut for salg på annonsesiden Finn.no . Prosjektet jobber fortsatt aktivt for å få til en gjenbruksløsning.

Huldra-plattformen vil bli regelmessig vedlikeholdt fram til boreriggen «West Epsilon» kommer til Huldra i 2016 for permanent plugging av brønner, og prosjektaktiviteter vil også foregå i denne perioden.

Feltet vil ikke være ferdig avviklet før i 2019 og senest innen 2021.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger