Publisert 16. august 2007

NTNU får til dels sterk kritikk om helseskadelige arbeidsforhold ved Rosenborglaboratoriene, i en rapport som det uavhengige granskingsutvalget la fram torsdag.,NTB

Utvalget leverte torsdag sin rapport til justisminister Knut Storberget (Ap). Det har undersøkt hvordan saken er håndtert av den NTNU før og etter at krefttilfellene ble oppdaget i 1997.

Utvalget har også undersøkt hvilken rolle det tidligere Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet hadde i perioden før og etter at krefttilfellene ble oppdaget.

Kritikken omfatter både manglende undersøkelser for å opplyse om saken, håndteringen av saken i første fase, og manglende oppfølging av de berørte.

NTNU-rektor Torbjørn Digernes tar kritikken svært alvorlig.

– På vegne av NTNU vil jeg uttrykke dyp medfølelse overfor alle berørte. Jeg ber om unnskyldning for at vi ikke har fulgt opp de pårørende godt nok. Jeg beklager også at vi ikke tidligere satte i gang undersøkelser for å belyse forekomster av kreft og finne mulige årsakssammenhenger, og på den måten kan ha bidratt til å skape usikkerhet hos mange som gjennom studier og arbeid har oppholdt seg i laboratoriene på Rosenborg, sier Digernes i en pressemelding.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger