Publisert 4. februar 2000

Russiske Gazprom fastholder at Prirazlomnoe-feltet i Pechorasjøen skal være klar til produksjon i 2011 og Shtokman-feltet i 2013, med delvis hjelp fra den russiske stat.

Gazprom-ledere sa i et møte forrige uke at de har intensjoner om å holde tidsfristene i Shtokman-prosjektet, stikk i strid med hva lederen for utviklingsselskapet Shtokman Development, Thomas Bernt, sa forrige uke.

Første gass fra Shtokman skal bli sendt til europeiske kunder i 2013, i følge Barents Observer. Prirazlomnoe-feltet- det første arktiske oljefeltet, skal være klar til produksjon i 2011.

Selskapet understrekte også at ministeres støtte til offshoreprosjektene vil fortsette, og et treningsprogram for spesialmannskap vil bli utviklet av Gazprom.

En pressemelding fra Gazprom gir sterke signaler fra den russiske gassgiganten om et fortsatt stort press på Arktis. Samtidig melder selskapet om mulige justeringer i langtidsplaner for feltutvikling fram til 2030.

I dag har Gazprom 13 lisenser for offshoreprosjekter. I perioden 2005 til 2008 rapporterte selskapet om ekstra offshore reserver på 1,5 milliarder tonn oljeekvivalenter. I perioden 2009 til 2020 skal reservene ha økt med 5,6 milliarder tonn oljeekvivalenter, melder Barents Observer, som siterer Gazproms pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger