Sterkere marked for floteller

Publisert 14. juli 2014

Avtagende produksjon og modning av områder vil drive etterspørselen etter floteller, særlig semier, i den nordre delen av Nordsjøen, mener analyseselskapet Douglas Westwood (DW).,Aldrende installasjoner betyr mer vedlikehold, oppgraderinger og avslutningsarbeid. Dette vil kreve ekstra kapasitet offshore, både på personell og på verkstedkapasitet, men de tøffe værforholdene i nordre nordsjø begrenser utvalget av egnede enheter: Kun jackuper og semier vil kunne tilby den stabiliteten og det sikkerhetsnivået som kreves, påpeker DW.

Til tross for økende etterspørsel etter halvt nedsenkbare enheter, øker ikke tilgangen tilsvarende. I perioden 2015-2016 vil 11 nye harsh weather – boligsemier leveres, men den økte etterspørselen, kombinert med at stadig flere av de eldre enhetene blir skrotet, gjør at den faktiske tilgangen i markedet blir stadig mer anstrengt – hvilket driver dagratene oppover.

Ifølge DW må operatørene vanligvis ut med mellom USD 200-350.000 for en egnet enhet, og det forutsetter at man har hyret flotellet flere år i forkant. Dette skaper utfordringer for operatørene når større vedlikeholds- og oppgraderingsjobber skal utføres offshore, og tvinger dem ifølge DW til å søke mer effektive kontraktsformer av konsortie-typen, eller gjennom å leie enheter på årlig basis.

Best er billigst

Samtidig som etterspørselen øker, viser studier at det er nær sammenheng mellom kvaliteten på boligriggene og effektiviteten til personellet som bor der: Jo bedre boligforhold, jo mer effektive arbeidere, jo kortere leietid (færre dager å betale rate for).

Forskjellen er så stor at det ifølge DW er kostnadssvarende å hyre de beste alternativene heller enn de billigste.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger