Publisert 4. februar 2000

Odim melder i sin kvartalsmelding om 12 prosent økning i omsetningen sammenlignet med i fjor, men marginene skrumper inn.

Omsetningen til selskapet endte i andre kvartal på 562,6 millioner kroner, en oppgang på 12 prosent fra samme kvartal i fjor. Samtidig falt EBITDA-margnien med 9,6 prosentpoeng sammenlignet med den perioden, til 8,6 prosent.

– ODIM har vært gjennom et begivenhetsrikt kvartal der det kommersielle gjennombruddet til det nye banebrytende ankerhåndteringssytemet ODIM Smart AHTS har vært viktigste milepæl. Dessverre har også kvartalet vært preget av noen hendelser som har påvirket marginen. Dette gjelder både redusert aktivitet innenfor segmenter som historisk har hatt relativt høye marginer, og at vi har undervurdert den tekniske gjennomføringen av noen nye større prosjekter. Dette har vi tatt tak i og er i ferd med å etablere en ny modell for prosjektgjennomføring. Vi venter nå en tilfredsstillende lønnsomhet i tilsvarende prosjekter fremover. Vi har også initiert et nytt kostnadsprogram som vil bli konkludert i løpet av tredje kvartal, sier konstituert konsernsjef Arild Hatløy i ODIM i en børsmelding.

Konsernsjefen forteller at selskapet nå venter på å få med seg oppturen i markedet igjen, og at nedgangstidene nå blir brukt for å øke konkurransedyktigheten.

– Kortsiktig er markedsutviklingen usikker. ODIM har imidlertid utviklet unike systemløsninger, og har i tillegg bygd opp en operasjonell og finansiell fleksibilitet som gjør konsernet godt rustet for fremtiden. Vi vil fortsette å introdusere og videreutvikle nye kostnadseffektive løsninger for våre kunder og opprettholde vår teknologiske forsprang. Historien har vist at når markedet snur så skjer det raskt, og vi skal bruke dagens usikre marked til å forbedre vår konkurransekraft ytterligere, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger