Publisert 4. februar 2000

Selskapets omsetning i andre kvartal endte på USD 404,8 millioner, opp 24 prosent fra samme kvartal i fjor.

Det tilsvarer en omsetning på 2,46 milliarder kroner etter dagens kurs.

EBITDA-resultatet (resultat før finansposter, skatt, ned- og avskrivninger) endte på USD 246,2 millioner, eller 1,5 milliarder kroner, opp 50 prosent fra andre kvartal 2011. Resultatet før skatt (EBIT) steg med 77 prosent til USD 86,6 millioner, tilsvarende 526,8 millioner kroner, melder selskapet.?

Omsetningen for multiklient-virksomheten nådde sitt høyeste nivå noen sinne og endte på USD 236,0 millioner (1,44 milliarder kroner), 48 prosent høyere enn andre kvartal 2011.

Det er både godt salg av data fra det eksisterende multiklient databiblioteket (late sales) og inntekter fra pågående multiklient undersøkelser (pre-funding) som bidrar til det høye salget.??

Det var spesielt datasett i Nord-Amerika, Midt østen og Afrika som solgte godt fra biblioteket i andre kvartal. Forhåndssalget fra de pågående undersøkelsene kom hovedsakelig fra prosjekter utenfor Angola i Vest-Afrika og i Nordsjøen, der mesteparten av fartøyene som jobbet med multi-klient var lokalisert.??

Salg av data fra pågående undersøkelser i forhold til investeringer i multi-klient prosjekter, eller pre-funding nivået, var på 183 prosent i andre kvartal, sammenlignet med 131 prosent i samme kvartal i fjor.??

PGS opplever at etterspørselen for seismikkprosjekter med GeoStreamer er høyere enn noen gang tidligere.

Omsetningen fra kontraktsinnsamling endte på USD 128,5 millioner, eller 781,7 millioner kroner, i andre kvartal. Dette er noe lavere enn andre kvartal 2011, som følge av at mindre kapasitet ble brukt på kontraktsjobber i andre kvartal 2012 sammenlignet med andre kvartal 2011. Selv om inntektene var lavere oppnådde selskapet høyere priser og bedre utnyttelse av kapasiteten, noe som økte lønnsomheten for kontraktsaktivitetene.

Inntektene fra dataprosessering nådde også rekordnivå i andre kvartal 2012 da det ble solgt for USD 31,7 millioner, tilsvarende 192,8 millioner kroner, opp 25 prosent fra andre kvartal 2011.

– Sterk vekst
– Vi har hatt et kvartal med sterk vekst innen alle markeder takket være dyktige medarbeidere, våre unike Ramform-skip og vår patenterte GeoStreamer-teknologi, sier Jon Erik Reinhardsen, konsernsjef i PGS.??

– Rekordomsetning innen multi-klient og betydelig bedre marginer for kontraktsvirksomheten var viktige drivere i kvartalet. Vi ser at programmet vi har implementert for å øke lønnsomheten i selskapet nå begynner å vise gode resultater, sier Reinhardsen.

Kontantstrømmen i andre kvartal 2012 steg med 77 prosent i forhold til i fjor, og endte på USD 176,5 millioner, eller cirka én milliard kroner. PGS hadde ved kvartalets slutt en ordrebok på USD 689 millioner, eller 4,2 milliarder kroner, som er en økning på 19 prosent fra andre kvartal 2011.

– Markedet for seismikk fortsetter å styrke seg og vi opplever at etterspørselen for vår GeoStreamer-teknologi er sterkere enn noen gang. Veksten i ordreboken lover godt for videre utvikling i 2012 og 2013. Dét er også årsaken til at vi har oppjustert vår guiding for EBITDA i 2012 fra omtrent USD 700 millioner (4,26 milliarder kroner) til et intervall på USD 750-800 millioner (4,56-4,87 milliarder kroner), sier Reinhardsen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger