Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions presenterer sterke tall fra de fleste områdene av virksomheten sin første halvår i 2012.

I dag presenterer Aker Solutions sitt halvårsresultat, og her kan selskapet vise til solide tall over hele linjen. Med driftsinntekter på 11,9 milliarder kroner, og omsetning på 21,7 milliarder er arbeidende styreleder øyvind Eriksen fornøyd. Ifølge en melding fra selskapet er omsetningen dette halvåret 33 prosent høyere enn i fjor.

– Vi er fornøyd med å ha inntekts- og marginvekst i nesten samtlige forretningssegmenter. Det er et resultat av kontinuerlige driftsforbedringer og et sterkt, globalt olje- og gassmarked, sier øyvind Eriksen, arbeidende styreleder i Aker Solutions.

Ordreinngangen i kvartalet var på 23,0 milliarder kroner og ordrereserven ved utgangen av kvartalet på 54,1 milliarder kroner. Det er en økning på 31 prosent fra begynnelsen av året. Den største avtalen som ble signert i andre kvartal er på 11 milliarder kroner. Aker Solutions skal levere brønnintervensjonstjenester til Statoil fra en ny kategori-B rigg på norsk sokkel i åtte år fra 2015, heter det i meldingen fra Aker Solutions.

– Selskapet har også offentliggjort betydelige oppkjøp og investeringer i andre kvartal. Selskapet satser i Midtøsten og Nord-Afrika gjennom oppkjøpet av NPS Energy for 460 millioner dollar. Kapasiteten i virksomheten for boreteknologi skal økes betraktelig gjennom en ny servicebase til 100 millioner dollar i Brasil. I tillegg skal en fabrikk for undersjøiske kontrollkabler for 60 millioner dollar bygges i Malaysia, melder selskapet videre.

– Oljebransjen er i vekst og anbudsaktiveten er fremdeles høy. Vi foretar disse og flere andre investeringer for å støtte kundene våre og for å være best mulig forberedt på mulighetene som kommer, sier øyvind Eriksen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger