Publisert 4. februar 2000

Til tross for Miras-konkursen og Akers oppkjøp av Sandnessjøen Engineering, holder Helgeland V&M AS kursen, og Skarv-kontrakten er ikke i fare

Ni bedrifter gikk i 2009 sammen i bedriften Helgeland V&M AS, en allianse som skulle jobbe mot vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter i Norskehavet Nord, det skriver Petronord .

Alliansen, med base i Sandnessjøen, sikret seg for ett år siden vedlikeholdskontrakten på Skarv, men har møtt noen utfordringer i år: Først gikk Miras AS, som sammen med Onshore Group North eide 49 prosent av Helgeland V&M, konkurs. Deretter kjøpte Aker Solutions opp en av de største aksjonærene, Sandnessjøen Engineering.

Selskapets daglige leder Olav Botn har vært sykemeldt siden i fjor høst, og imens har Hallvard Lie fungert som daglig leder.

Miras-konkurs gjør ingen forskjell

– Miras er etablert på ny som Miras M&M (Maintenance and Modifications), og vil delta både som leverandør og på eiersiden i selskapet i fortsettelsen. Så det blir ikke noen forskjell der, sier Hallvard Lie.

Lie er i tillegg til jobben han gjør for HVM, daglig leder for Sandnessjøen Engineering (SE), aksjonær og leverandørene i HVM-alliansen. SE ble i februar i år oppkjøpt av Aker, og Lie vil i fortsettelsen være leder for Aker Solutions avdeling i Sandnessjøen. Styreleder i HVM, Morten Guttormsen, vil overta også som daglig leder.

Skarv-kontrakten under kontroll
Alliansen landet i februar i fjor vedlikeholdskontrakten for BPs Skarv FPSO (Floating Production, Storage and Offloading vessel). Kontrakten løper over tre år pluss opsjoner for to til, og har en verdi på rundt 20 millioner kroner per år.

For denne summen skal Helgeland V&M bistå BP med planlegging, estimering og optimalisering av arbeidsplaner, måling, kontroll samt koordinering av arbeidsprosesser og endringer. Leveransen omfatter også tjenester innen mekaniske fag, elektro og automasjon, telecom, sveising, rørarbeider samt kran- og dekkspersonell, og HVM har inngått samarbeid med Aker Solutions på leveranser av ressurser. Lie sier det ikke blir noe problem for HVM å oppfylle kontraktsforpliktelsene, til tross for noen omrokkeringer i organisasjonen.

– Vi leverer allerede godt under Skarv-kontrakten, blant annet på innkjøps- og noe på pre-fabrikkeringssiden, selv om skipet ikke er i produksjon ennå, sier han.

– Så jeg er egentlig godt tilfreds med situasjonen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger