Publisert 4. februar 2000

(OE2009) Norske Scan-Sense benyttet denne ukens Offshore Europe-messe i Aberdeen til å presentere sin nye Subsea Riser Monitoring-system.

SNART KLAR: Scan-Sense har utviklet et nytt
verktøy for strekk, last- og trykkmåling i subsea
stigerør. Det er forhåpentligvis klart til våren.
(Foto: MAGNUS BIRKENES)

NYTT VERKTøY: Slik er Scan-Senses’ nytt verktøy
bygd opp (ILL: SCAN-SENSE)

– Kort fortalt er dette en ny type måler for strekk, last- og trykkmåling i store strukturer, stigerør og subseakomponenter. Denne løsningen ble forespurt oss fra en av våre kunder, skotske Electro-Flow Controls, som ville ha noe som både kunne klampes på og samtidig måle bra på vanskelige kontaktflater, forklarer produktets prosjektleder, Andre Holtung Jacobsen, til Oilinfo fra messen i Aberdeen.

Den nye målerens egenart ligger både i muligheten for bruk på dybder opptil 4.000 meter, nøyaktighetsgraden på +/- én prosent, forskyvningsgraden på maks +/- 1,5 med mer, og det faktum at den er uavhengig av plasserte og fabrikkerte installasjoner.

Systemet består av fire uavhengige forskyvningssensorer plassert på en velprøvd og solid klampemekanisme og medhørende metallbånd (se illustrasjon)

Litt testing igjen
– Dette er direkte rettet mot det som så fint kalles «integrity management» og MMO-markedet. Produktet er nå ute til langtidstesting hos Electro-Flow Controls, som etter hvert skal drive agenturet for oss. Dette er noe markedet helt klart ønsker, og det er en klar lavkostløsning i forhold til mange av konkurrentene våre, sier Jacobsen.

– Det neste ønskelige steget vil være et samarbeid med subseaspesialister, for videreutvikling av produktet slik at det kan installeres ved hjelp av ROV, legger Jacobsen til. Produktet monteres nå topside, på pipe deck.

Han regner med at teknologien vil være ferdig prekvalifisert i løpet av våren 2010.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger