Publisert 4. oktober 2007

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier Libya-saken er alvorlig, og respekterer Eivind Reitens beslutning om å gå av som styreleder i StatoilHydro.

NTB

Stoltenberg kommenterte torsdag kveld Reitens avgang slik:
– Det er et uttrykk for at Reiten har vært opptatt av å håndtere en alvorlig sak på en korrekt måte. Jeg respekterer hans beslutning, sier Stoltenberg.

Statsministeren fikk sammen med olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) beskjed om Reitens avgjørelse kort tid før Reiten holdt sin pressekonferanse klokken 19 torsdag.

– Reitens beslutning
Stoltenberg var torsdag kveld påpasselig med å understreke at avgjørelsen om å gå av var Reitens egen.
– Jeg er trygg på at det var hans egen beslutning, og at han har tatt den ut fra hva han mener selskapet er best tjent med i forhold til en alvorlig sak som Libya, og i forhold til at det var vanskelig å kombinere rollene som konsernsjef i Hydro og styreleder i StatoilHydro, sier Stoltenberg.

Statsministeren sier han ikke har konferert med noen i forhold til denne saken.

Valgkomiteen avgjør
Nå setter Stoltenberg sin lit til at valgkomiteen finner en ny styreleder i StatoilHydro. Han er sikker på at komiteen vil gjøre det på et selvstendig grunnlag.

– Avgangen betyr at nestleder i styret rykker opp umiddelbart. Samtidig skal valgkomiteen starte arbeidet med å finne ny styreleder. Dette er en vanskelig og krevende sak, og det er viktig å håndtere den korrekt. Jeg har full tillit til at valgkomiteen klarer det og at komiteen finner den best mulige løsningen, sier Stoltenberg.

– Jeg regner med at valgkomiteen opptrer ryddig, og jeg vil respektere avgjørelsen komiteen kommer fram til, sier Stoltenberg.

Statsministeren ser ingen grunn til å blande seg inn i Reitens rolle som konsernsjef i Hydro.
– Reiten er konsernsjef i Hydro selv om han går av som styreleder i StatoilHydro. Regjeringen verken ansetter eller avsetter konsernsjefer. Det er styret som gjør det, sier Stoltenberg.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger