Publisert 11. oktober 2006

Statsminister Jens Stoltenberg lovet personlig at en lønnstaker med 430.000 kroner i inntekt ikke skulle få mer skatt. Nå har han brutt løftet.

NTB

Under valgkampen ble daværende opposisjonsleder Jens Stoltenberg spurt av en statsansatt om de rødgrønne ville øke skatte- og avgiftstrykket for ham selv. I en e-post lovet Stoltenberg at dette ikke ville komme til å skje.

Så sent som i mars i år ble Stoltenberg, som da var blitt statsminister, spurt av Aftenposten om han fortsatt sto ved sitt svar.

– Jeg har ikke behov for å trekke det svaret der. Vi legger ikke opp til at vanlige lønnstakere skal betale mer skatt på lønn, svarte Stoltenberg.

Men da statsbudsjettet kom sist fredag, viste det seg at regjeringen legger opp til skatteøkning for alle som tjener mer enn 400.000 kroner.

– Det er et gedigent løftebrudd fra statsministeren personlig, mener Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner.

– Statsministeren må be om unnskyldning og beklage at han har bløffet. Om det er et stort eller lite beløp, er underordnet i denne sammenheng, sier Sanner.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger