Publisert 10. oktober 2007

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sa på Fellesforbundets landsmøte i Oslo onsdag at regjeringen vil være en garantist for en god AFP-ordning., NTB

– De som er slitne etter mange år i arbeidslivet skal være trygge på at de kan gå av med verdighet og ha økonomisk trygghet, sa Stoltenberg i sin tale til landsmøtet.

Han brukte mye av sin tale på debatten om AFP. Stoltenberg var opptatt av å forsikre tilhørerne om at regjeringen og fagbevegelsen er på lag i spørsmålet om tidligpensjonsordningen i den nye pensjonsmodellen.

– Vi trenger en løsning som sikrer sliterne. Det står vi samlet om. Folk som har stått i jobb i mange år og som kjenner at kroppen er sliten, skal få gå av ved 62 år og med en pensjon som sikrer dem økonomisk og som gir trygghet for alderdommen: Regjeringen er garantist for dette. Samtidig må de som står lenger i jobb få noe igjen for det, sa statsministeren.

Han varslet at framtidens AFP-ordning må innrettes annerledes enn i dag. Den endelige utformingen blir gjort i et utvalg med partene, ledet av Stoltenberg.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger