Publisert 29. desember 2006

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ha høyere tempo i de politiske beslutningene i regjeringen, men avviser at intern uenighet har ført til handlingslammelse.

NTB

– Jeg er utålmodig og skulle gjerne hatt enda høyere tempo i en del saker.Jeg er utålmodig etter full barnehagedekning, gasskraftverk med CO2-rensing, styrket behandlingskapasitet på norske sykehus, sier statsministeren i et intervju med NTB.

Han er helt uenig med kritikere som mener at LO-leder Gerd Liv Valla har for sterk innflytelse i norsk politikk, og nærmest opptrer som regjeringens overdommer.
Stoltenberg viser til at regjeringen hadde godt samarbeid med LO om inntektsoppgjøret og pensjonsreformen. Men det skar seg om sykelønn.

– Lærdommen er at vi aldri kan forankre saker godt nok. Samtidig er lærdommen at det er nødvendig å gjøre noe, og at vi faktisk fikk til noe, sier han.

Stoltenberg mener det er regjeringens adelsmerke at den har klart å samle tre partier med ulike standpunkter og finne gode samlende løsninger. Samtidig avviser han kritikernes påstand om at et godt statsbudsjett druknet i interne konflikter i regjeringen.

– Vi må avmystifisere at det er diskusjon. Det er tre ulike partier med tre ulike standpunkter i en del saker. Det er åpenbart at SV og Ap har ulike syn på oljeboring i Barentshavet. Men at vi får til god løsninger, det er hva som er imponerende.

– Hva var det viktigste som skjedde i 2006?

– I Norge var det forslaget om et nytt og rettferdig pensjonssystem. I verden var det viktigste krigen og deretter våpenhvilen i Libanon.

– Hva blir din viktigste oppgave i 2007?

– Å etablere selskapet som skal bygge verdens første gasskraftverket med full CO2-rensing.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger