Publisert 4. februar 2000

Ben Okakpu falt over bord fra Transocean-boreskipet «Jack Ryan» under testing på Akpho-feltet i Nigeria på lørdag, nå har riggselskapet avsluttet letingen etter den 30 år gamle arbeideren.

MANN OVERBORD: Under testing på «Jack Ryan» (til høyre) falt Ben Okakpu overbord, nå
avslutter Transocean leteaksjonen. Foto: BP

Det var under testing på boreskipet «jack Ryan» på lørdag at den bakre kranbommen og førerhuset falt over bord sammen med tre menn. To av de var Transocean-ansatte, og de ble funnet etter at tre hurtig redningsfartøy, tre standbyfartøy og et helikopter ble satt inn i letingen. Begge disse hadde fått voldsomme skader, og den ene ble fraktet med luftambulanse til Sør-Afrika i følge Upstream.

Ben Okakpu skal ha ført tilsyn under testene, og etter at han falt i vannet er han ennå ikke blitt funnet. Transocean sier til Upstream at de avsluttet letingen etter Okakpu i går, men at det er usikkert om trettiåringen vil bli erklært omkommet. Okakpu er ansatt av Atlantic Oilfield Srevice Company (Amosco).

Stopp i produksjonen
Familen til den savnede møtte Transoecan nigerianske avdeling i går, og en representant fra Amosco skal også ha vært tilstede under leteaksjonen for å se at alt gikk riktig for seg.

Boreskipet er på jobb i Nigeria for Total, produksjonen fra feltet ble stoppet etter ulykken, men er nå tilbake til normalt. Feltet med 22 produksjonsbrønner har vært i produksjon siden mars i fjor, og boreskipet har vært på kontrakt med den franske oljegiganten siden juni i fjor for en pris på 425.000 dollar, eller 2,5 million norske kroner om dagen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger