Publisert 19. oktober 2005

Aker Kværner har oppnådd en stor kontrakt i Mexicogolfen for det amerikanske oljeselskapet Chevron. Kontrakten har en verdi på 120 millioner dollar – vel 840 millioner kroner.,
NTB

Det dreier seg om feltet Blind Faith, og Aker Kværners kontrakt gjelder et nyutviklet halvt nedsenkbar plattformskrog med ankringssystem for dypt vann. Det norske selskapet skal foreta både ingeniørtjenester, innkjøp, konstruksjon og transport ut til feltet.

Kontrakten er inngått med Aker Kværner Inc. i Houston, Texas, men det er Aker Kværner Engineering & Technology og Aker Kværner Verdal som skal prosjektere og bygge skroget. Det skal deretter transporteres til et verksted i Mexicogolfen hvor sammenkobling med dekket skal finne sted.

Arbeidet i Verdal starter i januar 2006, og i april 2007 skal skroget sendes til Mexicogolfen. Oppdraget vil i byggeperioden beskjeftige vel 180 personer i Verdal, men i en topperiode vil vel 320 personer være engasjert.

Feltet ligger 162 miles sørøst av New Orleans, og befinner seg i et område på vel 2.200 meters dyp. I Aker Kværner mener man at denne kontrakten representerer et gjennombrudd for selskapets dypvannsteknologi.

– Vi anser Mexicogolfen for å være det mest konkurransekraftige dypvannsfeltet i verden, og det er av strategisk betydning for Aker Kværner, sier konsernsjef Inge K. Hansen. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger