Publisert 4. februar 2000

Saudi Aramco har tildelt Proserv to nøkkelkontrakten på å levere det siste innen brønnhodekontrollpaneler til anlegg i Jebel Ali og Al-Khobar. Kontraktene er verdt 61 millioner kroner.

– Dette er en vesentlig milepæl for Proservs virksomhet i Midtøsten. Den første kontrakten innebærer leveranse og fabrikasjon av 100 separate brønnhodekontrollpaneler for Aramco, og med en sannsynlighet for ytterligere kontrakter, sier senior visepresident for Proserv i Midtøsten, Eimund Sletten, i en pressemelding.

Kontrakt nummer to omfatter leveranse og fabrikasjon av 24 nødavstengningssystemer i modulform for bruk i ti brønner til havs. Leveransen skal skje tidlig i 2008. Den første bestillingen på slike systemer kom i 2007, og Aramco er rett og slett så fornøyd med Proserv-designen at den nå har blitt innført som standard på alle offshoreinstallasjonene til selskapet.

Arbeidet skal utføres ved Proservs verksted i Saudi-Arabia, og alt skal være levert i løpet av 2008 og 2009. Per i dag utgjør verkstedet 575 kvadratmeter utstyrt med avansert fabrikasjons- og sveiseutstyr. Selskapet er imidlertid i ferd med å bygge et helt nytt kalibreringsrom, og når disse planene er realisert vil selskapet ha ytterligere 1.150 kvadratmeter verkstedsareal og 150 kvadratmeter kontorplass innen august.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger