Publisert 14. juni 2007

Storbritannia bekrefter å ha kontaktet Ford i frykt for at 19.000 briter mister jobben hvis selskapet selger Jaguar og Land Rover.

NTB

En talsmann for Ford bekrefter at selskapet aktivt vurderer en rekke tiltak for å redde seg økonomisk etter å ha gått 12,7 milliarder dollar i tap i 2006, deriblant å selge de britiske luksusbilmerkene Jaguar og Land Rover.

Ford vil imidlertid ikke bekrefte opplysninger i Financial Times om at Ford har informert Goldman Sachs, Morgan Stanley og HSBC om et slikt salg.

Tirsdag uttrykte britiske politikere og fagforeningsledere sin motstand mot et eventuelt salg, og regjeringen bekreftet å ha «vært i kontakt»med Ford. Parlamentsmedlem for Labour John McDonnell la fram et forslag i parlamentet mot salg av de to bilmerkene til private aksjeselskap
– Vi vet fra en rekke erfaringer at private aksjeselskap ikke har noen interesse i arbeidsstokken og tømmer selskapet for verdier etter egen interesse, sa McDonnell.

Ford kjøpte Jaguar i 1989 og Land Rover i 2000. 10.000 briter arbeider for Jaguar i det sentrale og nordvestre England, mens Land Rover har 9.000 ansatte spredt ut over landet.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger