Store muligheter for norsk industri i Brasil

(Illustrasjon: Shutterstock)
Publisert 28. oktober 2016

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde har denne uken besøkt Brasil i anledning den store oljemessen Rio Oil & Gas hvor mange norske bedrifter deltar. Hun ser store muligheter for norsk petroleumsindustri.

– Brasil er et av de største markedene for den norske petroleumsbaserte leverandørindustrien. Derfor er det også en betydelig norsk deltagelse på det som er kontinentets største olje- og gassmesse. Her diskuteres ulike problemstillinger knyttet til industriens fremtid og muligheter for samarbeid mellom Norge og Brasil, sier statssekretær Smines Tybring-Gjedde til regjeringens nettsider.

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde snakker om mulighetene for norsk-brasiliansk samarbeid (foto: regjeringen.no)
Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde snakker om mulighetene for norsk-brasiliansk samarbeid (foto: regjeringen.no)

Store muligheter innen subsea og miljøteknologi
Et konkret uttrykk for at det norsk-brasilianske samarbeidet utvikler seg, er at Forskningsrådet nå er enige med sin brasilianske motpart Finep om at fire prosjekter innen petroleumsforskning vil motta støtte. Resultatet blir først endelig den 7. desember. Dette er første gang Forskningsrådet har en felles utlysning med Finep. Utlysningen var rettet mot tre temaer som ble vurdert som sentrale for både norsk og brasiliansk sokkel; undervannsteknologi, økt utvinning av petroleumsressurser og miljøteknologi.

– Norge og Brasil deler dessuten mange av de samme tekniske utfordringene ettersom vi utvinner olje- og gass på store havdyp under kompliserte forhold. Vi ser også på innovasjon og teknologi svært viktig for å løse disse utfordringene. Derfor har vi mye igjen for et tett og godt bilateralt samarbeid, avslutter statssekretæren.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger