Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions skal bistå Fairfield Energy med ingeniørarbeid, innkjøp og konstruksjonstjenester på Dunlin Alpha-plattformen i Nordsjøen. Kontrakten er verdt mellom 200 og 300 millioner kroner årlig i tre år.

– Fairfield Energy er en ny klient for oss, og overtar sin første eiendel i Nordsjøen. At vi har vunnet denne kontrakten er i tråd med våre strategiske mål, og ett av disse er å utvikle forhold til uavhengige operatører og nykommere på den britiske kontinentalsokkelen, sier daglig leder for Aker Solutions sin avdeling for vedlikehold, modifikasjon og operasjoner i Aberdeen, Rod Buchan, i en pressemelding.

Fairfield Energy kjøpte feltklusteret Dunlin av Shell i desember 2007, og Aker Solutions skal ta på seg en rekke oppgaver knyttet til forstudier i forhold til installasjon, etterfulgt av et aggressivt modifikasjonsprogram som inkluderer onshore ingeniørarbeid, framskaffing og konstruksjonsarbeid offshore. I den forbindelse skal Aker Solutions jobbe tett med Amec.

Oljefeltet Dunlin ligger 195 kilometer nordøst for Lerwick, og så sin første produksjon fra Dunlin Alpha-plattformen i 1978.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger