Publisert 4. februar 2000

Statoil har tildelt Halliburton en stor kontrakt på integrerte bore- og brønnservicetjenester på norsk sokkel. Inkludert opsjoner kan få en varighet på opptil åtte år.

Jorunn Sætre. Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE

Dette er første gang Statoil har tildelt denne typen integrert brønnservicekontrakt i Norge, skriver Halliburton i en pressemelding, og legger til at den også inkluderer prosjektledelse fra Halliburton. Målet er å øke effektiviteten og redusere utviklingskostnader.

Som en del av den første fasen av kontrakten skal Halliburton tilby retningsboring og logging-under-boring-tjenester, overflate-datalogging, borekroner, hullutvidelses- og kjernetjenester, sementerings- og pumpetjenester, boring- og kompletteringsvæsker, kompletteringstjenester og prosjektledelse.

Kontrakten er en del av Statoils fast track-strategi. I fast track-prosjektene jobber serviceselskap og operatør tettere sammen som et integrert team – noe som skal resultere i bedre operasjonell effektivitet på riggene som igjen vil gi rimeligere prosjekter.

– Vi er veldig fornøyd med denne kontrakten, og vi ser fram til å samarbeide med Statoil om å akselerere feltutviklingen og påvirke produksjonen på norsk kontinentalsokkel, sier Halliburtons sjef i Skandinavia, Jorunn Sætre i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger