Publisert 4. februar 2000

Ross Offshore AS har fått i oppdrag å evaluere løsninger og lage grunnlag for investeringsbeslutning for Kårstø og Mongstad.

Oppdraget kommer på bakgrunn av regjeringens målsetting om å etablere fullskala CO2-håndtering på Kårstø, og transport og lagringsløsning for CO2 fra fangstanlegget på Mongstad. Gassnova skal lede prosjektet.

– Konsulentene til Ross Offshore har lang erfaring fra feltutbyggingsprosjekter, og besitter den faglige spisskompetansen som et slikt prosjekt krever, sier Jørgen L. Jørgensen, assisterende prosjektleder i Ross Offshore AS.

For nå har Oljedirektoratet, StatoilHydro, Sintef og Gassnova gjennomført forstudier som Ross Offshore nå skal evaluere videre i valg av konsept for lagringsløsning av CO2. Innen 1. desember skal arbeidet med å finne den beste lagringsløsningen være gjennomført.

Det foreligger også videre opsjon for Ross Offshore på å følge prosjektet i gjennomføringsfasen med boring og utbygging av subsea-installasjoner.

– For oss er dette et prestisjeprosjekt, og vi har således dedikert de mest erfarne av våre ingeniører og konsulenter til dette prosjektet, sier Jørgen L. Jørgensen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger