Publisert 4. februar 2000

Neste uke går Offshore Northern Seas av stabelen i Norges energihovedstad. Flere kvadratmeter, flere besøkende, flere utlendinger og utvidet fokus skal bidra til en mindre verden.

HEKTISK: ONS bygges nå døgnet rundt. Kjell
Ursin-Smith har full kontroll, men svetter likevel
(foto: MAGNUS BIRKENES)

BYGGER: Nordmenn, polakker, russere, svensker og
briter jobber døgnet rundt for å få ferdig de ambisiøse
paviljongene under årets ONS. Logistikken er enorm
(foto: MAGNUS BIRKENES)

– Dette blir det største ONS noensinne. Det er riktignok litt færre utstillere enn i 2006, men det er bare fordi mange av selskapene har sikret seg større utstillerplass. Det står fortsatt 150 selskaper i kø for å komme til, smiler Kjell Ursin-Smith, president og konsernsjef for ONS Foundation, til Oilinfo Weekend.

Han legger til at også ONS kommer til å bære preg av den nye messetrenden med større, mer sammensatte fellesstander for flere selskaper fra samme bransje, region eller land. Alt i alt blir det 18 nasjonale paviljonger under årets ONS.

– Nord-Norge har sin egen fellesstand, midt-Norge har en egen, Stavangerregionen har en egen, Bergen og Hordaland har en egen. Flere og flere satser sammen på denne måten, forklarer Ursin-Smith.

Fornyet fokus
ONS avholdes som kjent hvert andre år. Frem til 1999 arrangerte man årene mellom ONS-konferansene en egen miljømesse, ENS (Environment Northern Seas), med mye av den samme organisasjonsstrukturen i ryggen. Det høye miljøfokuset har vært dempet siden slutten av 1990-tallet, men tas nå opp igjen. årets ONS har valgt å kjøre opp en egen park for fornybar energi, i samarbeid med kraft- og kommunikasjonsselskapet Lyse.

2008-versjonen av konferansen vil også videreføre LNG-parken, som første gang ble gjennomført i 2004. Den er nå dobbelt så stor, og vil presentere en rekke nøkkelselskaper innen segmentet. Temaet for ONS 2008 er «Energy for one world», og LNG vil også ble dekket som en del av denne tematikken.

Utlendinger og faglig tyngde
– Vi er ganske stolte over at 49 prosent av alle deltagerne på årets messe kommer til å være utenlandske. Vi er også meget stolte over årets program, som helt klart er det beste vi noen gang har skiltet med. Blant annet kommer Nobuo Tanaka, den nye lederen for det Internasjonale Energibyrået, til Norge for første gang, i lys av ONS, sier Ursin-Smith til Oilinfo Weekend.

På talerstolen vil man også blant andre finne tidligere BP-sjef Lord Browne, StatoilHydros egen Helge Lund, Jean Francois Cirelli fra Gaz de France, russiske Yuri Komarov fra Shtokmans eierselskap og konsernsjef Andrew Gould fra Schlumberger.

Vil dere gå løs på problemstillinger relatert til energi som politisk våpen?
– Den delen vil Lord Browne ta seg av. Han vil også fokusere på trender innen global energipolitikk. Det er greit å få dette fra en mann som ikke er politiker selv, mener Ursin-Smith. Browne gikk fra toppsjefjobben i BP til administrerende direktør i investeringsselskapet Riverstone Europe.

Spør meg-folk

Nytt av året er også vandrende kompetansepersonell. Kjell Ursin-Smith har rekruttert en håndfull bransjeveteraner og kompetente mennesker til å «vandre gulvet».

– Disse skal være tilgjengelige for spørsmål angående en rekke industri- og tekniske spørsmål for alle som måtte lure på noe; utstillere eller besøkende, sier Ursin-Smith. Han vil derimot ikke si nøyaktig hvor disse personene skal hentes fra enda.

I 2006 kom 35.000 personer innom Offshore Northern Seas. I år håper Kjell Ursin-Smith og resten av ONS-teamet selvsagt på enda flere. Det er selvsagt avhengig av været. Innholdet er så solid som det kan komme.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger