Publisert 4. februar 2000

Tragedien med den oppjekkbare riggen «Kolskaya» i Okhotskhavet er den største ulykken i historien av den russiske olje-og gassektoren.

53 mennesker er erklært døde eller savnet.

– Dette er det største antall skadde i en ulykke den russiske oljesektoren noen gang har opplevd, sier Boris Nikitin fra Gubkin Russian State University of Oil and Gas ifølge Barentsobserver .

Den siste store ulykken skjedde i det Kaspiske Hav i 1957, da 22 personer døde da en oljerigg veltet og sank.??Nikitin sier at tallet på personer om bord «Kolskaya» under slep var for høy. ?

– Det er to lag på en flytende borerigg – man er ansvarlig for riggen som et fartøy, den andre for boreoperasjonen. Når de er ferdig med boreoperasjoner, skal boreteamet forlate riggen og bare de ansvarlige for riggen under slep skal bo om bord, forklarer han til RBC .?

Den russiske Federal Investigation Committee har publisert en liste over 11 døde som har blitt identifisert. 8 av disse kommer fra Murmansk. Minst 32 av mannskapet på 67 kom fra Murmansk-regionen.

I mellomtiden har søket etter folk fortsatt med helikoptre, fly og båter. Søket kan bli stanset i dag ??på grunn av dårlig værvarsel i området, skriver RIA Novosti .

Oilinfo.no skrev 19. desember om riggen «Kolskaya» som sank 18. desember. Les saken her .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger