Publisert 5. september 2006

Onsdag 6. september arrangeres en omfattende beredskapsøvelse i Midt-Norge.,Hensikten er å teste landsdelens oljevernberedskap, melder Shell som leder øvelsen.

Under øvelsen simuleres et oljeutslipp fra Draugen-plattformen i Norskehavet. Scenarioet er at det seks dager i forkant fant sted et større oljeutslipp fra plattformen. Grunnet høy sjø har det ikke vært mulig å fange oljen med oljelenser. Utslippet vil mest sannsynlig drive inn langs kysten, men på grunn av vind og strømforhold er det vanskelig å forutsi nøyaktig hvor.

Informasjonssjef Svein Ildgruben i A/S Norske Shell sier sjansen for at olje fra Draugen skal nå land er svært liten, men understreker at øvelsen er viktig i arbeidet med å styrke den lokale oljevernberedskapen.

– Oljen fra Draugen er svært lett og vil normalt fordampe eller forsvinne i sjøen. Vi er likevel godt fornøyd med at en slik øvelse avholdes da skipstrafikken i området er økende og risikoen for utslipp dermed er større.

For å gjøre øvelsen så reell som mulig slippes det onsdag ut mellom 10 og 15 kubikkmeter popkorn på havet. Denne skal så samles opp av lokale beredskapslag.

Forruten Shell, som øvingsansvarlig, er følgende involvert: Norsk Oljevern Forening for Operatørselskaper (NOFO), Kystverket, Interkommunale Utvalg mot Akutt forurensning (IUA), Forsvaret, Sivilforsvaret, Sjøheimevernet og Statens Forurensningstilsyn.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger